Kädentaidot esiin ja käyttöön kaiken ikäisille

Kädentaidot esiin ja käyttöön kaiken ikäisille

Sivut

Monipuolista materiaalien käyttöä sisustusvalaisimista naamareihin

Sisältöteksti

20.08.2019 15:08

Kädentaitoja kehittämällä saavutetaan parempaa sorminäppäryyttä, lihasten hallintaa ja kolmiulotteisuuden hahmottamiskykyä. Lisäksi käden ja aivojen välinen yhteistyö paranee. Kursseja ja työpajoja on toteutettu mm. päiväkodeissa, palvelutaloissa ja kansalaisopistossa sekä yhdistyksissä mm. afaatikoille ja aivohalvauksen saaneille.

Kuvitus

CC BY-SA

Kädentaitojen kehittämiseksi vaihtoehdoiksi tarjotaan:

Naamari: Valmistetaan muotin päälle tai jokaisen omien kasvojen mukainen naamari tai puolinaamio. Käytetään kipsinauhaa ja maaleja ja mahdollisia muita materiaaleja. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 4 oppituntia, hinta alkaen 400 € +matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 5 vuotiaasta 90 vuotiaille Ryhmäkoko 3-12 hlöä.

Huovutus: Valmistetaan neula- tai märkähuovuttamalla erilaisia huovutustuotteita vaikka maskoteista laukkuihin. Huovutus on hauskaa ja motorisia taitoja kehittävää. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 3 oppituntia, hinta alkaen 300 € +matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 5 vuotiaasta 90 vuotiaille Ryhmäkoko 3-12 hlöä.

Kultaus: Opetellaan käyttämään kultausta osana muuta työtä (esim. akryylimaalauksen osana) tai vaikka kultaamaan lasille, puulle, kipsille tai kankaalle omana teoksenaan. Käytetään jäljitelmälehtikultaa ja muita materiaaleja. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 4 oppituntia, hinta alkaen 400 € +matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 14 vuotiaasta 90 vuotiaille Ryhmäkoko 3-15 hlöä.

Korinpunonta: Valmistetaan erilaisista nauhamaisista materiaaleista punontatekniikalla koreja. Pieniä tai isompia koreja voi käyttää säilytykseen tai tavaroiden kuljettamiseen. Nauhoina voi käyttää pärettä, huovutettua villakangasta, nauhoja, laatikkopantoja tms. Nauhoilla punoen voi vaikka tehdä tuolin istuimia tai vaikka tyynyjä. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 2 oppituntia, hinta alkaen 200 € +matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 7 vuotiaasta 90 vuotiaille Ryhmäkoko 3-15 hlöä.

Paperimassa: Paperimassasta voi valmistaa monenlaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Paperimassa sopii monenlaiseen muotoiluun, esim. patsaisiin. Päiväkodeissa tehty mm. aarrelaivoja ja ötököitä. Isompien lasten tai aikuisten kanssa voi valmistaa vaikka valaisimen jalkoja. Paperimassasta saa aikaiseksi monenlaista ja muodot on helppoa saada esiin. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 2 oppituntia, hinta alkaen 200 €+ alv. + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 4 vuotiaasta 110 vuotiaille Ryhmäkoko 3-15 hlöä.

Opettajalta voi ostaa materiaaleja tai käyttää omia materiaaleja.

Pia Liila, kuva-artesaani ja kuvataideopettaja, on vuodesta 2005 lähtien opettanut kuvataiteita ja kädentaitoja, toiminut taiteen perusopetuksessa ja työskennellyt oman yrityksen kautta monipuolisesti erilaisten kuvataiteen ja kädentaitojen ryhmien kanssa. Uusiin ideoihin ja uusien tekniikoiden omaksumiseen kannustaa mm. jo yli kymmenen vuotta toiminut sama kuvataiteen ryhmä Kouvolassa. Voit myös kysyä monia eri tekniikoita oheisten lisäksi!