Maalaaminen kehittää kaiken ikäisten taitoja

Maalaaminen kehittää kaiken ikäisten taitoja

Sivut

Öljyväreistä akvarelleihin maalaamisen iloa

Sisältöteksti

20.08.2019 14:08

Maalaaminen tuo virkistystä ja iloa arkeen ja samalla myös kehittää ja ylläpitää motorisia taitoja. Käden ja silmän yhteistoiminta on hyödyllistä myös aivotoiminnalle. Maalaaminen tuottaa onnistumisia ja ennakkotietoja ei tarvita. Parhaimmillaan henkilö, joka ei pystynyt pitämään sivellintä kädessä, kurssin päättyessä pystyi signeeraamaan työnsä. Maalaamisen kursseja ja työpajoja on toteutettu mm. päiväkodeissa, kouluikäisille, taiteen perusopetuksessa, palvelutaloissa ja yhdistyksille. Maalaus ohessa: Teuvo Ämmälahti, Kalliomaalaus, akvarellit 2015

Kuvitus

CC BY-SA

Maalaamisen tekniikoita on useita ja niistä on mahdollista valita seuraavista vaihtoehdoista:

Öljyvärimaalaus: Tutustutaan öljyväreillä maalaamisen tekniikoihin. Jokainen pääsee maalaamaan oman öljyvärityön annetuista aiheista tai vapaasti tehden. Maalatessa käytetään impressionistimaalareiden tekniikkaa tai jaetaan maalauskerrat osiin, jolloin saadaan maalattua kerroksellisemmin. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 5 oppituntia, hinta alkaen 600 + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 12 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-12 hlöä.

Peitevärimaalaus: Tutustutaan peite– ja puolipeiteväreillä maalaamisen tekniikoihin. Jokainen pääsee maalaamaan oman peitevärityön annetuista aiheista tai vapaasti tehden. Tekniikka on helppo ja sillä saa maalauksellista jälkeä, jota pystyy hieman korjailemaan. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 1 oppituntia, hinta alkaen 100 € + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 6 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-25 hlöä.

Akryylimaalaus: Tutustutaan akryyliväreillä maalaamisen tekniikoihin. Jokainen pääsee maalaamaan oman akryylityön annetuista aiheista tai vapaasti tehden. Tekniikassa on monenlaista jälkeä tehtävissä, se on hauskaa ja saa äkkiäkin maalausjälkeä, hyvin akvarellimaista tai öljyvärimäistä riippuen mitä tekniikkaa käyttää. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 1 oppituntia, hinta alkaen 100 + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 10 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-12 hlöä.

Akvarellimaalaus: Tutustutaan akvarelliväreillä maalaamisen tekniikoihin. Jokainen pääsee maalaamaan oman akvarellityön annetuista aiheista tai vapaasti tehden. Tekniikassa on monenlaista jälkeä tehtävissä, se on hauskaa ja saa äkkiäkin maalausjälkeä. Aikaa varattava työskentelyyn vähintään 1 oppituntia, hinta alkaen 100 € + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 6 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-25 hlöä.

Peiteväri-, akryyli- ja akvarellimaalauksessa aikaa varattava työskentelyyn vähintään 1 oppituntia, hinta alkaen 100 € + matkakulut (lisätunnit 90 € / tunti + alv.). Kohderyhmä: Sopii räätälöitynä 4 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-15 hlöä.
_tunti + alv.). Kohderyhmä_ Sopii räätälöitynä 6 vuotiaasta 80-90 vuotiaille. Ryhmäkoko 3-25 hlöä.

Pia Liila, kuva-artesaani ja kuvataideopettaja, on vuodesta 2005 lähtien opettanut kuvataiteita ja kädentaitoja, toiminut taiteen perusopetuksessa ja työskennellyt oman yrityksen kautta monipuolisesti erilaisten kuvataiteen ja kädentaitojen ryhmien kanssa. Uusiin ideoihin ja uusien tekniikoiden omaksumiseen kannustaa mm. jo yli kymmenen vuotta toiminut sama kuvataiteen ryhmä Kouvolassa.